Parilat

Grilliparilat ovat olennainen osa grillaamista. Ne ovat sekä helppohoitoisia että käytännöllisiä ja tekevät grillaamisesta nautinnollista. Grillin parilat tarjoavat myös monipuolisia mahdollisuuksia grillaamiseen, voit kypsentää grilliparilalla esimerkiksi lihaa, kanaa, kalaa, vihanneksia ja hedelmiä. Tulikulman valikoimista löydät mm. Big Green Egg paistolevyt, erilaiset Everdure paistolevyt, teppanyaki grilliparilan, useita eri kokoisia ja mallisia valurautapariloita sekä kaasugrillin parilat.
Ladataan...

Grilliparilan hyödyt

Grillaamalla parilan kanssa lämpö jakautuu tasaisesti ruoan pinnalle. Parilan käyttö vähentää lämpötilan vaihtelua ja varmistaa, että ruoka kypsyy tasaisesti joka puolelta. Parilan avulla onkin helpompi saavuttaa haluttu paistopinta ja kypsyysaste.

Parilan ristikko- tai uritettu pinta auttaa rasvan valumista pois ruoasta. Rasva pääsee valumaan ritilöiden väleistä, mikä vähentää ruoan liiallista rasvaisuutta.

Valitessasi sopivan parilan grilliin kannattaa ottaa huomioon sekä grillin ominaisuudet että mitä ruokaa tulet parilalla valmistamaan. Pariloiden puhdistuksesta ja asianmukaisesta käsittelystä kannattaa myös huolehtia, jotta ne säilyttävät paisto-ominaisuutensa pitkään. Useimmat parilat ovat helppohoitoisia ja ne kannattaakin puhdistaa pian grillaamisen jälkeen ennen kuin ruoka ehtii jämähtää kiinni. Tulikulman grillaustarvikevalikoimasta löydätkin grilliparilaasi oikeanlaiset tarvikkeet kuten puhdistustarvikkeet tai vaikka pihdit, joilla pihvin kääntely onnistuu.

Hanki valurautaparila grilliin

Valurautaparilat ovat painavia ja kestäviä pariloita, jotka säilyttävät lämmön erinomaisesti. Ne varastoivat lämpöä pitkään, mikä auttaa ruoan tasaisessa kypsentämisessä. Valurautapariloiden pintakuviointi on usein ristikkäinen, mikä luo ruoan pintaan perinteisen grillikuvion. Grillisi mallin mukaan voit valita joko neliskulmaisen tai pyöreän valurautaparilan. Tulikulman valikoimista löydät myös kaasugrillin parilat. 

Miten olisi grillilevy?

Joissakin grilleissä on mahdollisuus käyttää erilaisia grillilevyjä, kuten sileitä tai uritettuja levyjä. Sileät grillauslevyt soveltuvat hyvin esimerkiksi kanan tai pihvien valmistamiseen. Uritetut levyt taas antavat ruoalle perinteisen grillipinnan ja valuttavat ylimääräisen rasvan ruoasta pois.