Grillihiilet ja sytytystarvikkeet

Usko tai älä, mutta hiilillä on väliä. Tulikulman valikoimasta löydät Big Green Egg, Pitmaster, Black Ranch sekä The Bastard -laatuhiilet. Grillaaminen on yksi suosituimmista kesäaktiviteeteista ympäri maailman, ja yksi tärkeimmistä asioista grillaamisessa on oikeanlaisen grillihiilen tai grillibriketin valinta. Grillihiilen ja grillibrikettien välillä on useita eroja, jotka voivat vaikuttaa grillaustulokseen.
Grillihiilet ja sytytystarvikkeet
Ladataan...

Grillihiilet - Klassinen valinta grilliin

Grillihiilet ovat yleensä valmistettu puusta, kuten tammi- tai koivupuusta. Ne ovat yleensä edullisempia kuin grillibriketit ja antavat ruualle voimakkaan puumaisen maun. Grillihiilet syttyvät nopeasti ja saavuttavat korkean lämpötilan nopeammin kuin grillibriketit, mikä voi olla hyödyllistä, jos haluat nopeasti grillata pihvit tai kanaa. Grillihiilet ovat myös ympäristöystävällisempi vaihtoehto, koska ne ovat luonnollisia ja biologisesti hajoavia.

Valitse grillihiilet kun haluat grillata matalassa lämpötilassa

Grillibriketit ovat yleensä valmistettu puristetusta hiilenpölystä ja -jauheesta, joka on sekoitettu sideaineisiin, kuten tärkkelykseen tai bentoniittiin. Grillibriketit polttavat pidempään ja tasaisemmin kuin grillihiilet, joten ne ovat hyvä vaihtoehto, jos haluat grillata ruokaa hitaasti ja matalassa lämpötilassa. Grillibriketit tuottavat myös vähemmän savua kuin grillihiilet, mikä voi olla hyödyllistä, jos grillaat sisätiloissa tai kaupunkialueella, jossa savu voi häiritä naapureita. Grillibriketit ovat myös helpompia säilyttää ja kuljettaa, koska ne ovat usein pakattuina pusseihin tai laatikoihin.

Sauvstuslastuvalinnalla vaikutat ruuan makuun

Savustuslastut ovat ohuita lastuja tai lastusia, jotka on valmistettu erilaisista puulajeista, kuten koivusta, tammea, pähkinäpuusta, omenapuusta, kirsikkapuusta ja mesquite-puusta. Ne ovat suosittuja savustettaessa ruokaa, koska ne antavat ruualle savuisen maun ja aromin. Savustuslastujen valinta riippuu useista tekijöistä, kuten ruoanlajista ja makumieltymyksistä. Esimerkiksi tammi- ja mesquite-lastut antavat ruualle voimakkaan savun maun, kun taas omenapuun ja kirsikkapuun lastut antavat hieman makeamman savun maun. Pähkinäpuun lastut antavat ruualle hieman pähkinäisen maun.

Miten saan briketit ja hiilet syttymään helpoiten?

Grillien sytytysnesteet ovat nesteitä, jotka on tarkoitettu käytettäväksi grillin sytyttämiseen. Ne ovat yleensä nestemäisiä, kuten esimerkiksi bensiini, etanoli, propaani tai butaani, ja niitä käytetään grillin hiilien tai brikettien sytyttämiseen nopeasti ja helposti.

On tärkeää muistaa, että grillien sytytysnesteet ovat palavia nesteitä, jotka voivat olla erittäin vaarallisia, jos niitä käytetään väärin. Niitä tulee käyttää ainoastaan ulkona, ja käyttöohjeita on noudatettava tarkasti. Esimerkiksi nestettä ei tule kaataa suoraan grillin päälle, vaan sitä tulee lisätä grillin hiilien tai brikettien päälle varovasti ja määrä on syytä pitää kohtuullisena. Grillin sytytysnestettä ei myöskään tule käyttää grillin polttoainena, vaan sen tarkoitus on ainoastaan helpottaa grillin sytyttämistä.

Grillien sytytyspalat ovat pieniä pyöreitä tai neliön muotoisia paloja, jotka ovat tarkoitettu grillin sytyttämiseen. Sytytyspalat valmistetaan yleensä kierrätysmateriaaleista, kuten esimerkiksi paperista, pahvista tai puusta, ja ne sisältävät yleensä syttyviä aineita, kuten vahaa tai öljyä. Sytytyspalat ovat helppokäyttöisiä, turvallisia ja ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja grillin sytyttämiseen.

Sytytyspalat sytytetään yleensä grillin pohjalle, jonka päälle asetetaan hiilet tai briketit. Sytytyspalat syttyvät helposti ja sytyttävät sitten hiilet tai briketit, jotka puolestaan alkavat palaa ja tuottaa lämpöä grilliin. Sytytyspalat ovat hyvä valinta, jos halutaan sytyttää grilli nopeasti ja helposti, eikä haluta käyttää sytytysnestettä.

Mietityttääkö mitkä grillihiilet, briketit tai savustuslastut valita?

Kun valitset grillihiiltä tai grillibrikettejä, on tärkeää ottaa huomioon muutamia seikkoja. Ensinnäkin, minkälaista ruokaa haluat grillata? Jos haluat grillata nopeasti pihvejä tai kanaa, grillihiilet ovat hyvä vaihtoehto. Jos haluat sen sijaan grillata ruokaa hitaasti ja matalassa lämpötilassa, grillibriketit ovat parempi valinta. Toiseksi, onko sinulle tärkeää ympäristöystävällisyys? Jos kyllä, grillihiilet ovat ympäristöystävällisempi vaihtoehto. Kolmanneksi, onko sinulla rajoitettu säilytystila tai haluatko kuljettaa grillihiiliä tai grillibrikettejä mukanasi? Jos kyllä, valitse grillibriketit. Jos et siltikään ole varma, mikä tuote sopisi juuri sinulle, voit kääntyä Tulikulman asiakaspalvelun puoleen!