Savustimet ja savustustarvikkeet

Savustaminen on yksi parhaista tavoista valmistaa herkullista lihaa ja kalaa. Jos haluat saada täydellisen savunmakuisen lihan tai kalan, sinun kannattaa tutustua Tulikulman savustimiin. Muista myös, että savustuksen oheistuotteet, kuten pelletit ja savustuspalat, ovat tärkeä osa savustusprosessia, sillä ne vaikuttavat suoraan savustetun ruuan makuun ja laatuun. Tulikulman valikoimassa on erilaisia savustimia sekä oheistuotteita savustukseen.
Ladataan...

Savustuspöntöllä pöhinää ruoanlaittoon

Savustuspönttö on perinteinen savustin, joka toimii puuhiilillä tai savustuslastuilla. Savustuspönttöä on erittäin helppo käyttää ja siinä on loistava hinta-laatusuhde. Pönttöön laitetaan ruoka-astia, joka sijoitetaan savustuslaatikkoon. 

Täydellistä kalaa ja lihaa savustimella

Kalan sekä lihan savustimet on suunniteltu erityisesti niiden savustamiseen ja niillä saatkin parhaan mahdollisen lopputuloksen. Kalan ja lihan savustimien lämpötilan säätö on tärkeää, sillä kalaa eikä lihaa saa savustaa liian kuumassa. Nämä savustimet onkin usein varustettu erityisellä termostaatilla. Termostaatilla varustettu savustin on loistava valinta, jos haluat säätää lämpötilaa tarkasti.

Sähkösavustin on mainio apuri

Sähkösavustimen käyttö onnistuu, vaikka et olisi koskaan aikaisemmin savustanut ruokaa. Sähkösavustin toimii sähköllä, joten sen käyttö on ympäristöystävällisempää kuin perinteisten savustimien. Sähkösavustimessa on usein myös termostaatti, joka auttaa säätämään lämpötilaa tarkasti ja varmistaa, ettei ruoka ylipaistu eikä jää raa’aksi.

Pellettisavustimet – suosittu uutuus savustamiseen

Pellettisavustin on uusi innovaatio, joka käyttää pellettejä polttoaineena. Pellettisavustin on helppokäyttöinen ja se lämmittää ruoan tasaisesti. Savustuspelletit ovat suosittu vaihtoehto perinteisille polttoaineille, kuten puuhiilelle ja savustuspuruille. Pelletit ovat helppojakäyttöisiä ja niitä on saatavilla erilaisilla makuprofiileilla. Ne sopivat erityisen hyvin pitkään savustettaville ruokalajeille, kuten brisketille ja possun ribseille, sillä ne palavat tasaisesti ja pitkään.

Savustuspalat – täydellinen savustustulos jokaiseen makuun

Savustuspalat ovat yleinen polttoaine savustuspöntöissä ja grillissä. Savustuspalat ovat yleensä valmistettu puristamalla yhteen erilaisia puujätteitä, kuten sahanpuruja ja lastuja. Savustuspalojen makuprofiili vaihtelee sen mukaan, mitä puulajia niitä on käytetty valmistuksessa. Savustuspalat ovat helppokäyttöisiä ja niitä voi lisätä savustuspönttöön tai grilliin aina tarpeen mukaan. Savustuspalojen käyttö on erityisen suositeltavaa lyhytkestoisessa savustuksessa, kuten kalan ja broilerin savustuksessa.

Savustimien lisävarusteet ja oheistuotteet

Savustuksen oheistuotteet ovat erittäin tärkeitä, sillä ne vaikuttavat suoraan savustetun ruuan makuun ja laatuun. Olitpa sitten intohimoinen kotikokki tai vasta-alkaja savustamisen maailmassa, meillä on laaja valikoima savustimien lisävarusteita ja oheistuotteita, kaikkiin tarpeisiin.